Dekbedovertrekken die gemaakt worden van gemengd katoen (Blended katoen), bestaan voor een gedeelte uit katoen en voor een gedeelte uit een andere materiaalsoort. Over het algemeen wordt er vaak gebruik gemaakt van polyester of nylon. Van beide materialen worden garens gesponnen die in een bepaalde verhouding worden gemengd en verweven tot …

Polyester en nylon zijn synthetische stoffen. Overtrekken gemaakt van microvezel of micropercal zijn daar geheel van gemaakt. Door slechts een deel te laten bestaan uit polyester en / of nylon, worden van zowel de katoen als de synthetische stoffen de beste eigenschappen naar boven gehaald.

Wij vermelden bij alle artikelen die we aanbieden altijd van welk materiaal het is gemaakt. Voor onze overtrekken van gemengd katoen geldt dat ze voor 80% uit katoen bestaan en 20% uit polyester. Als er alleen een percentage bij vermeld staat, geeft dit altijd het percentage in katoen aan. Hoe hoger het percentage katoen, hoe natuurlijk de stof aanvoelt.

Je vind in ons assortiment eveneens bedlinnen gemaakt uit 100% katoen of 100% microvezel.


Eigenschappen

Door deze verhouding tussen katoen en polyester ontstaat een stof die vocht goed opneemt, goed ademt, vrijwel strijkvrij is en de kleur goed vasthoudt. Ook is de stof soepel en voelt het koel en zacht aan. Dekbedovertrekken van gemengd katoen zijn iets gladder dan geheel katoenen overtrekken. Ze zijn wel minder glad dan overtrekken geheel van microvezel.

Terug