Mississippi verlichting.

Echt Mississippi Mozaïek glaswerk, het doet denken aan de oude Tiffany lampen, maar deze glaskunst lampen zijn veel verfijnder door het gebruik van zeer kleine delen glas. Rond de rivier de Mississippi worden in Illinois de meest fantastische lampen gemaakt die in elk interieur een plek kunnen vinden.In de tijd van de indianen bestond rondom de Mississippi een stedelijk netwerk. Hiervan was Cahokia (in wat nu Illinois is) eeuwenlang de voornaamste nederzetting langs de rivier. Hoewel Europeanen het gebied lange tijd met rust lieten, werd de bevolking gedecimeerd door geïmporteerde ziekten zoals pokken.

Sommige volkeren namen een nomadische levensstijl aan met behulp van verwilderde en opnieuw getemde paarden. De steden werden verlaten en vervielen. Moderne steden aan de Mississippi zijn onder meer Minneapolis-Saint Paul, Davenport, Saint Louis, Memphis, Baton Rouge en New Orleans.

Uit die tijd stammen ook de Mozaïek lampen die in eerste instantie in bordelen en saloons werden gebruikt maar gedurende de civilisatie in het hele land bekend werden. Mozaïek is ook in Mississippi een ware kunstvorm, net als op veel plekken ter wereld maar nergens zijn de werken en vooral de lampen van Mozaïek meer kleurrijk dan hier.

De Mississippi lampen voegen sfeer en warmte toe aan ieder vertrek en maken een kamer echt behaaglijk om in te verblijven, het lijkt soms wel sprookjeslicht.

 

< Terug