Fragrance Lamp van Woodbridge

De Fragrance Lamp vernietigt ongewenste geurtjes, zuivert en reinigt de lucht in de omgeving en laat daarna uw favoriete geur in de ruimte achter.

Een Fragrance Lamp elimineert “slechte” luchtjes en reinigt de lucht via een proces dat catalytic oxidatie heet. In de steen zitten metalen verwerkt, o.a. Platinum, deze metalen hebben een magnetische werking op elkaar. Als de steen (in de pot) in gebruik is, wordt deze meer dan 200 graden Celsius warm. Met deze hoge temperaturen vindt catalystische oxidatie plaats in de steen. Deze reactie zuivert de lucht en vernietigt vieze geurtjes in de omgeving.

Deze methode van lucht reiniging en zuivering stamt uit de 19e eeuw waar het in ziekenhuizen werd gebruikt om de lucht te zuiveren van vieze geurtjes en bacteriën. Nu profiteert u niet alleen van de reinigende werking van de Diffuser, maar kunt u ook nog eens genieten van uw favoriete geur.

De Fragrance Lamp reinigt de lucht o.a. van: rook geur (sigaretten), brandgeur, etensgeuren (ervaring met oliebollen bakken in de keuken met een Aroma Diffuser aan, door Opa Joop). Dierengeuren en alle andere geuren die in een huis schuilen.

Hoe gebruikt u de Fragance Lamp?

Stap 1

Plaats de Fragrance Lamp op een stabiele ondergrond (het beste ook op een schotel of onderzetter om het vlekken na morsen te voorkomen). Vul de Fragrance Lamp tot 2/3. De Fragrance Lamp mag niet tot de rand worden gevuld. (In de kado doos zit een blaadje met de gebruiksaanwijzing in verschillende talen o.a. Nederlands).

Stap 2

Plaats de lont (voor gebruik 30 tot 45 minuten in de Diffuser olie laten weken) en steek de steen aan. Laat de vlam 2 minuten branden. Blaas de vlam na 2 minuten uit. (Laat de vlam nooit branden zonder toezicht!)

Stap 3

Plaats de ventilerende deksel op de Fragrance Lamp. De Fragrance Lamp verspreidt nu uw favoriete geur en zuivert de lucht.

Stap 4

Om de diffuser helemaal te doven haal u de ventilerende deksel eraf (pas op, heet!) en plaatst de erbij geleverde solide dopje over de steen, hierdoor krijgt de steen geen zuurstof meer en zal hij uit gaan. Het beste kunt u bij het oppakken een doekje gebruiken.

Is de geur iets te sterk?
Meng wat purifier of neutral door de olie in de pot om de geur zachter te maken. Hoe meer purifier of neutral u toevoegt hoe zachter de geur wordt.

Hoe maak ik mijn steentje/lont schoon?

Neem altijd contact met ons op voordat u het reinigingsproces uitvoert of als u problemen heeft met uw geurlamp.Lonten Ashleigh en Burwood

Zorg ervoor wanneer je de lamp gaat reinigen je dit in een geventileerde ruimte doet zonder open vuur in de buurt.

Verwijder voorzichtig de hele lont / steenconstructie van de lamp en til deze bij de kraag op.

Plaats de hele lont in een kleine keramische kop of eierdopje.

Giet genoeg neutrale lampolie in het kopje om de steen te bedekken.

Bedek de bovenkant van de beker met vershoudfolie voor de veiligheid en om verdamping van de lampolie te voorkomen.

Laat het ‘s nachts op een koele plaats achter, buiten bereik van kinderen of huisdieren. U ziet mogelijk dat de vloeistof enigszins geel van kleur wordt, wat een teken is dat de vloeistof eventuele onzuiverheden uit de steen wegtrekt. Verwijder het geheel uit de beker en gooi de resterende vloeistof weg (u dient deze ‘reinigingsvloeistof’ nooit in een lamp te gebruiken). Breng de lont terug naar de nu lege lamp en laat drogen.

De steen is nu gereinigd, en klaar voor gebruik.

Wat is de levensduur van het lont met steen?

Onze originele wicks kunnen tot ongeveer 250x gebruikt worden (afhankelijk van de gebruikswijze). Dan kunnen ze toe zijn aan vervanging.
Als je steen per ongeluk beschadigd raakt, zal je lamp niet efficiënt werken. Plaats een nieuwe lont voordat je je geurlamp opnieuw gebruikt.

< Terug