Hoe wordt een Tiffany lamp gemaakt?

Je begint met het maken van een Tiffany lamp door op een houten mal het patroon van de kap te tekenen. Vervolgens worden de stukjes glas geselecteerd in de juiste kleuren en tinten. Voor ieder afzonderlijk stukje glas wordt een koperen plaatje gebruikt als snijmal. De uitgesneden stukjes glas worden vervolgens verpakt in dun koperfolie daarna op de houten mal geplaatst. Ten slotte worden de koperfolieranden aan elkaar gesoldeerd. Door deze speciale Tiffany- techniek wordt het glas een beetje dof.

Veel mensen denken dan ook dat ze met plastic te maken hebben. Bij een echte Tiffany lamp is dit absoluut niet het geval. 

Louis Tiffany kwam in 1895 met de eerste modellen van zijn lampen op de markt. De lampen uit die periode zijn tegenwoordig uiterst zeldzaam en zeer kostbaar. Je ziet ze eigenlijk alleen nog in musea, of ze zijn in het bezit van steenrijke verzamelaars. Destijds waren Tiffany lampen trouwens ook niet echt goedkoop. Voor een echte Tiffany lamp moest je in 1890 al snel een slordige vijfhonderd dollar op tafel leggen. De hedendaagse Tiffany lampen zijn een stuk goedkoper dan honderd jaar geleden. Deze prachtige lampen worden nog steeds met de hand gemaakt en op dezelfde manier als destijds.

Een Tiffany lamp kopen?

Tegenwoordig zijn er mooie handgemaakte Tiffany lampen te koop voor een zeer betaalbare prijs. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en in verschillende hoogtes.

Op onze site vind je verschillende modellen Tiffany lampen. Zo zijn er bijvoorbeeld Tiffany hanglampen, bureaulampen, plafondlampen, tafellampen, vloerlampen en wandlampen. Ook voor dierenvormen, lampvoeten, losse glaskappen en panelen kun je bij ons terecht. Mocht je toch ergens iets gezien hebben, wat niet in ons assortiment zit. Neem dan zeker contact met ons op, en stuur een mailtje met eventueel een foto en/of een duidelijke omschrijving naar info@sd-decorations.be

< Terug